Positief resultaat aanstellingskeuring nieuwe brandweermedewerkers

Onlangs hebben 11 aspiranten van het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) de aanstellingskeuring goed doorlopen. De aspiranten, 7 van Bonaire, 3 van Saba en 1 van Sint Eustatius, zijn sinds 28 januari bezig met de opleiding tot Manschap-A.

Positief resultaat aanstellingskeuring nieuwe brandweermedewerkers

Hierbij leren ze alles over brandbestrijding, technische hulpverlening en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Aansluitend volgen zij ook een opleiding vliegtuigbrandbestrijding. Naast deze vaardigheden is het ook een vereiste dat de aspiranten bij de aanstellingskeuring worden goedgekeurd.

Fit is veilig
De brandweer kan lichamelijk en geestelijk zwaar zijn. Om als  brandeweermedewerker je werk goed en veilig te kunnen uitvoeren  is het een vereiste dat je fit en gezond bent. Daarom bestaat de aanstellingskeuring uit een fysieke (sport) test, een medische keuring en een hoogtevreestest.

Test voor huidige medewerkers
Ook voor de huidige medewerkers van BKCN zijn goede gezondheid en fitheid van belang om veilig te kunnen werken. Daarom zal vanaf eind 2018 voor alle medewerkers, die  fysiek en geestelijk belastende operationele functies hebben, een soortgelijke keuring worden georganiseerd.  BKCN faciliteert de medewerkers in de voorbereiding hierop onder  meer door het bieden van sportmogelijkheden en begeleiding, een oefenbaan voor de fysieke test, lifestyle coaching en advisering op het gebied van gezonde voeding.