Open Dag Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland

Op woensdag 28 augustus 2024 organiseert Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland een Open Dag bij Fundashon Mariadal in het kader van borstkanker- baarmoederhalskankerscreening. Bent u tussen de 30 en 75 jaar, en heeft u nog niet deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek? Heeft u vragen of twijfelt u? Kom dan naar onze Open Dag bij Fundashon Mariadal.

RIVM open dag

Onze zorgprofessionals staan tussen 8:00 uur en 14:00 uur voor u klaar, en informeren u graag over de screenings, de gezondheidsvoordelen, het belang van deelname en het screeningproces. Dames tussen 50 en 75 jaar kunnen direct een mammografie (röntgenfoto van de borsten) laten maken of een afspraak daarvoor inplannen. Ook is er mogelijkheid voor de dames tussen 30 en 60 jaar om een afspraak in te plannen om een uitstrijkje te laten doen bij hun huisartspraktijk.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker loopt sinds mei 2021 en is beschikbaar voor vrouwen tussen de 50 en 75 jaar. Sinds november 2022 kunnen vrouwen tussen de 30 en 60 jaar deelnemen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. In de afgelopen jaren hebben ca. 3.000 vrouwen deelgenomen aan de screening. 

Heeft u vragen of wilt u uw ervaringen delen? Kom dan naar de Open Dag!   

Voor verdere informatie, bezoek onze website www.screening-cn.com of onze Facebookpagina screeningCN.