NWO organiseert zes publieksbijeenkomsten in Caribisch deel koninkrijk

Het programma Caribisch Onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ontwikkelt een kennisagenda met inwoners van het Caribisch deel van het Koninkrijk. Deze kennisagenda brengt in kaart waar de meest urgente maatschappelijke vragen liggen en hoe wetenschappelijk onderzoek kan bijdragen aan een oplossing. In juni en juli 2024 organiseert de NWO publieksbijeenkomsten op de zes (ei)landen om na te gaan of de inhoud wordt herkend.

NWO

De kennisagenda is opgesteld op basis van uitgebreide enquêtes onder inwoners en onderzoekers van de zes (ei)landen over maatschappelijke vraagstukken in 2019 en 2021. Naar aanleiding van de bijeenkomsten, ‘community conversations’, in juni en juli zal de definitieve kennisagenda opgesteld worden. Deze wordt gepresenteerd tijdens de Dutch Caribbean Research Week in oktober 2024.

Duurzaam wetenschappelijk onderzoek vanuit de regio

Wetenschappelijk onderzoek heeft met de structurele jaarlijkse bijdrage van €2.500.000,- van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een stevige basis in de regio. Met de lancering van het platform Caribbean Research Platform (CaRP) later dit jaar verzorgt NWO aanvullende ondersteuning aan iedereen die betrokken is bij wetenschappelijk onderzoek, met medewerkers op alle zes de (ei)landen.

Data publieksbijeenkomsten

Per (ei)land organiseert NWO telkens één publieke bijeenkomst, een ‘community conversation’ over onderwerpen die regionaal en lokaal spelen. Het gaat over onderwerpen zoals armoede, voedselzekerheid, klimaatverandering en culturele identiteit. Tijdens de bijeenkomsten kunnen nieuwe onderwerpen worden aangedragen en bestaande onderwerpen worden verduidelijkt.
Interesse om een publieksbijeenkomst bij te wonen?

Hierbij vast de data, meer informatie volgt.

  • Aruba: 17 t/m 21 juni
  • St. Maarten: 24 t/m 28 juni
  • St. Eustatius:  1 t/m 5 juli
  • Saba:  08 t/m 12 juli
  • Curaçao: 15 t/m 19 juli                      
  • Bonaire: 22 t/m 26 juli