Shirley Cecilia wordt nieuw commissielid CBP BES

Mevrouw drs. ing. Shirley Cecilia heeft een uitgebreide expertise opgebouwd. Als projectleider heeft zij het College Bescherming Persoonsgegevens op Curaçao opgericht. Daarnaast heeft zij ervaring als projectleider van het Stelsel van Basisregistraties en als adviseur voor de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening.

Logo CPB BES

In het verleden heeft zij ook de ICT-afdeling van het Landslaboratorium, dat nu ADC heet, opgezet. Haar brede kennis van informatietechnologie en projectmanagement vormt een waardevolle aanvulling, met een rijke achtergrond aan kennis en ervaring.

Shirley Cecilia

De CBP BES is een onafhankelijke toezichthouder die bij Koninklijk Besluit is ingesteld. Haar taak is ervoor te zorgen dat persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens BES (Wbp BES). Daarnaast houdt de CBP BES toezicht op de verwerking van politiegegevens (Wpg) en de basisadministraties van persoonsgegevens in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba (Wba BES).

"Met de benoeming van mevrouw Cecilia verwelkomen wij een rijke achtergrond aan kennis. Shirley is gedreven door een diepe passie voor haar vak en zal zich volledig inzetten voor de bescherming van de privacy rechten van de Caribisch Nederlandse burger," aldus voorzitter Glen Thodé.

Mevrouw Cecilia kijkt uit naar een constructieve samenwerking met haar collega's binnen CBP BES en met ketenpartners. Ze is klaar om aan de slag te gaan.

Voor meer informatie over de wetgeving en de taken van CBP BES kunt u de website raadplegen: www.cbpbes.com.