Jeaninne Wong-Loi-Sing ontvangt de Ien Dales Integriteitsaward 2024

Jeaninne Wong-Loi-Sing, integriteitsadviseur bij de Rijksdienst Caribisch Nederland, heeft vandaag de Ien Dales Integriteitsaward 2024 in ontvangst genomen. Deze prestigieuze award wordt tweejaarlijks in Nederland uitgereikt aan personen die zich op buitengewone wijze inzetten voor het bevorderen van integriteit binnen de publieke sector. De award is vernoemd naar oud-minister van Binnenlandse Zaken Ien Dales, een voorvechtster van goed openbaar bestuur en integriteit
.

Jeaninne Wong-Loi-Sing krijgt de award vanwege haar inzet om integer gedrag binnen de Rijksdienst Caribisch Nederland te bevorderen. De jury is onder de indruk van haar bevlogenheid, vakmanschap en het voorbeeld dat zij stelt voor anderen. Haar inzet heeft niet alleen binnen de Rijksdienst, maar ook in de bredere samenleving van Caribisch Nederland een cultuur van integriteit bevorderd.

Rolmodel binnen Caribisch Nederland
De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Ien Dales Leerstoel, georganiseerd door Stichting CAOP en de Universiteit Leiden. Juryvoorzitter Edith Snoeij: "Jeaninne heeft laten zien dat integriteit geen eenmalig doel is, maar iets is waar je elke dag aan werkt. Haar vermogen om in een complexe bestuurlijke omgeving tastbare resultaten te boeken, maakt dat zij het afgelopen decennium is uitgegroeid tot een rolmodel binnen Caribisch Nederland.”

Integriteit en samenwerking
De jury prees Jeaninne verder voor haar samenwerking met vakbonden, bestuurders en medewerkers bij het ontwikkelen van integriteitsbeleid. Ze startte een campagne om dit beleid onder medewerkers te verspreiden en zette trainingen op voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Bovendien richtte Jeaninne een bureau op ter ondersteuning van integriteit binnen de organisatie, waardoor dit onderwerp een herkenbaar gezicht kreeg. Ook introduceerde ze een klachtenprocedure en een systeem van vertrouwenspersonen, en organiseerde ze medewerkertevredenheidsonderzoeken. De uitkomsten hiervan werden met de directie besproken om verbeteringen door te voeren.

Over de Award
De Ien Dales Integriteitsaward wordt uitgereikt aan personen die tijdens hun loopbaan of tijdens het uitoefenen van hun functie verantwoordelijkheid tonen voor het bevorderen van integriteit binnen een complexe bestuurlijke en sociaaleconomische omgeving. Ook moeten ze aantoonbaar waarde hechten aan een zorgvuldig openbaar bestuur en zich actief inzetten voor de bestrijding van onrechtmatigheden. Hun persoonlijke inzet voor een integere organisatie, zowel individueel als in teamverband, heeft positieve aandacht getrokken. De award bestaat uit het bronzen beeld ‘Noortje’, gemaakt door Anton Hoornweg, en een geldbedrag ter bevordering van integriteit.

Meer informatie over de Ien Dales integriteitsaward en het volledige juryrapport is te vinden op www.caop.nl.