Plenchi di Trabou biedt loonkostensubsidie aan erkend leerbedrijven op Bonaire

Alle erkende leerbedrijven met een BBL student werkzaam en die een studie volgt binnen de sectoren ‘bouw’, ‘horeca’, ‘techniek’ of ‘groen’ kunnen zich voor loonkostensubsidie aanmelden.  Deze subsidie vergoedt tot maximaal 50% van het minimumloon met een terugwerkende kracht tot één jaar. Het doel van dit traject is o.a. het stimuleren van bedrijven om met lokale studenten te werken en hen voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Als bedrijf is het mogelijk om in aanmerking te komen voor loonkostensubsidie voor de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).  U bent werkzaam binnen de sectoren ‘bouw’, ‘horeca’, ‘techniek’ of ‘groen’ en heeft een BBL student in dienst. De BBL student moet begeleid worden door een door ROA erkende leermeester die bij uw organisatie in dienst is. Deze regeling geldt ook voor studenten/werknemers die al langer tijd werkzaam zijn binnen uw organisatie.

Hoe komt u als bedrijf in aanmerking?
Bent u een erkend leerbedrijf met een gecertificeerd leermeester? En heeft u een BBL student in dienst die een studie volgt in de sectoren bouw, horeca, techniek of groen?

U kunt zich aanmelden voor de subsidie door uiterlijk 31 oktober een email te sturen aan info@plenchiditrabou.com met de volgende informatie:

  • Ingevuld aanmeldformulier. (U kunt het formulier opvragen per email of afhalen bij Plenchi di Trabou).
  • Een ondergetekende ‘side letter’ (het document kunt u bij ons zowel persoonlijk als via email of telefonisch opgevraagd worden).
  • Kopie statuten of KVK-uittreksel (niet ouder dan 6 maanden)

Contact Plenchi di Trabou
Zowel werkgevers als werkzoekenden kunnen terecht bij Plenchi di Trabou aan de Kaya L. D. Gerharts 12. Elke werkdag is het jobcentrum geopend tussen 8.00 en 12.00 uur en 13.00 en 17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen binnenlopen of een afspraak maken via info@plenchiditrabou.com of (599) 715-8346. Via www.plenchiditrabou.com kunnen werkgevers een vacature plaatsen en werkzoekenden zich registreren voor bemiddeling.