Ik heb een bedrijfsongeval gehad
Als u in loondienst werkt en een bedrijfsongeval heeft gehad, heeft u recht op doorbetaling. In het eerste jaar dat u niet kunt werken, gaat het om 100% van uw dagloon. Als u langer dan een jaar niet kunt werken, krijgt u na het eerste jaar 80% van uw dagloon. Uw werkgever moet u dit betalen.
Verzuim melden
Per 1 juli 2021 is het proces van melden van verzuim veranderd. U hoeft u niet meer te melden bij uw huisarts (Bonaire) of arbo-verpleegkundige (Sint Eustatius en Saba). Uw werkgever meldt via een digitaal portaal direct aan de RCN-unit SZW dat u niet kunt werken.
U wordt binnen twee werkdagen gebeld door de verzekeringsarts. Het is dus belangrijk dat u bereikbaar bent via uw telefoon. Als de verzekeringsarts het nodig vindt, moet u langskomen voor een beoordeling.
Doorbetaling bij bedrijfsongeval
In het eerste jaar dat u niet kunt werken als gevolg van een bedrijfsongeval heeft u recht op volledige doorbetaling van uw dagloon.
In uw arbeidsovereenkomst heeft u afspraken gemaakt over doorbetaling bij ziekte en ongevallen. Uw werkgever moet deze afspraken nakomen en u op de gebruikelijke loondatum uitbetalen wanneer u niet kunt werken door en bedrijfsongeval.
Het bedrag dat u ontvangt moet het eerste jaar in elk geval 100% van het dagloon zijn. En daarna in elk geval 80% van het dagloon zijn (zie maximum dagloon).
Wanneer uw contract verloopt, eindigt de verplichting voor uw werkgever om u door te betalen. Bij een vaste aanstelling mag uw werkgever twee jaar na de ingang van uw verzuim vanwege het bedrijfsongeval de arbeidsovereenkomst beƫindigen.
Meer informatie over uw persoonlijke situatie? Neem contact met ons op.